tisdag 10 maj 2011

Nu händer det konkreta saker

Nu börjar det hända på allvar. I måndags tecknades köpebrevet på området, genast började träd falla.På onsdagen sätts grävskopan i marken, få se vad vi hittar, åtminstone stenar ! Satt just i telefon och pratade om solpaneler, gasspisar, kylskåp och frysboxar och andra tekniska detaljer med en hjälpsam Jeppisbo. Konstaterade tidigare i veckan att ca 65% av vattenförbrukningan går till wc och dusch, alltså om vi slutar skita och tvätta oss, så behöver vi inte så mycket vatten, vi kan köra dit det vatten vi behöver till vattenbehållare på ca 2500-3000 l. Alternativt kan vi förstås använda oss av separerande/komposterande toalettsystem och flytta duschen till bastubyggnaden så behöver vi inte sluta med allt som är roligt. Ännu finns det olösta problem men vi tar dom efter hand.
Bygglovsritningar är klara och bygglovsansökan inlämnas denna vecka. Köpeavtalet på husleveransen från Kuusamo hirsitalot ska ännu undertecknas, leverens sker vecka 31. Bastubyggnaden är ej färdigt planerad, vi har olika lösningsföslag men ännu har vi det inte helt på klart hur det skall vara. En sak bestämde vi dock i veckoslutet, det att dusch skall finnas endast i bastubyggnaden.
Vattenproblemet är ej löst, vi har som alternativ att köra dit en del av vattnet, använda regnatten och eventuellt sjövattnet till en del, ifall vi ej hittar drickbart vatten på stället. Måst tala me Jims mååji !
Det blåste ganska friskt på udden när jag var där idag, kanske borde vi ändå fundera på vindkraft ?

...funderar Hustomten

1 kommentar:

  1. braa idé..tå slutar vi mä hä..skita alltså!!..huppens biologiskt å ekonomiskt!

    SvaraRadera