tisdag 19 april 2011

Sakta, sakta, men säkert framåt!

Under de senaste dagarna har vi igen ägnat en hel del tid åt "projekt Emmes Retreat".
Affärsverksamhetsplanen, som vi har fått via Firmaxi, är delvis ifylld. Den innehåller massor med frågeställningar, som vi tycker varit väldigt bra för oss att tänka över i lugn och ro. Mycket har klarnat för oss själva via de tankeställare och samtal vi fört i samband med ifyllandet.
På lördagen for vi ut till Emmes för att se och mäta upp hur huvudbyggnaden, bastun och grillhuset skall stå, samt hur vägen borde dras för att "förstöra" så lite av naturen som möjligt.
Denna uppgift försvårades lite av att det ännu fanns mera snö i skogen än vi hade räknat med.
Jag försökte ta några foton, men kunde konstatera att det inte går att fånga platsens skönhet på foto. Man måste nog uppleva den på plats och ställe! På den övre bilden ser ni i varje fall platsen för huvudbyggnaden och på den nedrebilden platsen där grillhuset skall stå.




Något i stil med detta har vi tänkt oss. Här skall man, förutom att  grilla och äta, t.ex. kunna ha gruppdiskussioner, gruppmeditationer, eller bara sitta och njuta av utsikten över sjön och skogen.
I går var det besök på bokföringsbyrån och sen träff med Leader-projektarbetaren i Bennäs. Bra det finns folk som kan orientera oss i denna djungel av byråkrati med stödformer, ifyllande av blanketter av ansökningar och bilagor. Tack riktas denna gång till Teija och Britt-Marie!

Idag och i morgon går Henrik offertrundor och diskussioner med några utvalda stockhusrepresentanter.
Jag åter skall fundera lite över marknadsföring och inventarier som behövs till husen; köksinredning, sängar och sängkläder, husgeråd osv. Allt detta och mycket, mycket mera ska med i budgeten och investeringsstödsansökningen. Det som inte finns med lämnar utan stöd.

Sen ett par fråga:
Var kan man köpa sängkläder av ylle?
Vet någon vem som utför muddringar av stränder i dessa nejder, alltså i (Mellersta)-Österbotten?

U-B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar