onsdag 13 april 2011

Solpaneler ? torrklosetter ? vatten ?

Det har hänt en hel del på de två dagar per vecka jag har reserverat för detta projekt, de två dagarna räcker inte till,  måste ta till kvällar och veckoslut. Men det är bara roligt eftersom det är så många nya intressanta utmaningar att hantera. Som tidigare nämndes var vi på mässa i H:fors under veckoslutet för att skaffa oss information, främst om alternativa energikällor och former men också om olika avfallshanteringslösningar mm. Det visade ju sig bli oskäligt dyrt att dra el- och vattenledning till området. Jag har konsulterat med en lokal expert inom området och så småningom börjar det utformas hur vi skall lösa elproduktion, uppvärmning, avfallshantering och vattenförsörjning. Det blir att kombinera solpaneler, batterier,diesel- eller bensinaggregat, diesel - eller gasolkaminer , gasolspisar,kyl- och fryskåp. torrklosetter mm. Utmanande ! Vi får så småningom en helhetsoffert på hela paletten.
En annan stor utmaning är: HUR HITTA BRA DRICKSVATTEN , och helst ej så väldigt djupt. Finns det nån som kan stå till tjänst ?
På byggsidan har vi kommit längre. Vi har begärt in offerter på en egen planerad huvudbyggnad i stock. Vi har fått in 6 offerter. Vi skall välja ut 2-3 st som vi jobbar vidare med. Dessutom kommer vi att bygga en bastubyggnad med spisrum i första skedet som borde bli klart före vintern , hoppas vintern kommer sent i år !
Vi borde få köpebrevet klart att undertecknas före påsken och planerar att få bygglovsansökan inlämnad i mitten av maj.
Mycket annat skall göras, en affärsplan,verksamhetsplan,finansieringsplan för stödsansökan, bolagsbildning och mycket mer.

Henrik

4 kommentarer:

  1. Torrklosetter är ju otroligt effektiva och luktfria i dagensläge. Vet många som har införskaffat sådana till sina sommarstugor!
    Har ni tänkt på att skaffa mindre modell av vindmölla?

    Greger Emet

    SvaraRadera
  2. Det är ju mitt i skogen så värst allvarligt har vi inte tänkt på nån vindmölla, men man kan ju alltid fundera en gång till

    SvaraRadera
  3. Jag har inte tillräckligt med kunskap för att bidra med ideer direkt, men här är några forum som jag bläddrat i själv nån gång av eget intresse. Hoppas dom kan ge några tips och inte öka frustrationen:

    http://forums.alternative-energy-news.info/

    http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php

    http://24volt.eu/

    http://www.alternativ.nu/index.php?PHPSESSID=056e2e7af4f12323a751c8ce9980504f&board=110.0

    Anders Blom

    SvaraRadera